A2 Krijg de klere(n)

Als je in de Eindhovense binnenstad loopt, kan je ze eigenlijk niet missen: de tientallen kledingwinkels waar mensen vlug nog even een nieuwe broek ‘scoren’. We willen de laatste mode wel blijven volgen en een kledingstijl hebben die past bij je eigen identiteit en/of subcultuur.

 

 

Over kinderarbeid en  lagelonenlanden 

De kledingstukken die je koopt, komen natuurlijk ergens vandaan. Als je het labeltje van de kledingstukken die je nu aan hebt bekijkt, is de kans groot dat je

T-shirt of broek afkomstig is uit lagelonenlanden als China, Pakistan of Bangladesh. Als dat het geval is, dan is het goed mogelijk dat je kledingstukken gemaakt zijn met behulp van kinderhandjes. Kinderarbeid dus!

Kunnen wij eigenlijk iets aan dit probleem doen? Moeten we nog wel kleding, afkomstig uit die landen, kopen? Kan het niet wat duurzamer, moeten we niet vaker repareren. En wat doen we met kleding die wij niet meer willen?

 

PRESTATIE:

Keuze 1: Bedenk een actie om kleding in te zamelen voor arme mensen. Let op: maak het corona-proof bij het inzamelen en uitdelen! 

Keuze 2: Pimp een kledingstuk.

Allebei mag natuurlijk ook! 

 

Tips:

textielindustrie – kledingmerken – G-star – Primark – interview met Nederlandse kledingmerken – Schone Kleren Campagne - kinderarbeid Derde Wereld – Kinderarbeid in Nederland? - subcontractors – Ramp Rana Plaza – Azië – Bangladesh – Pakistan – China – Rol van het Westen – Rol van de kledingindustrie – Rol consumenten – kostprijs – verkoopprijs – arbeidsomstandigheden – Lagelonenlanden – mode – kledingstijl – jongerengroepen – subcultuur - armoede

Een goeie film over dit onderwerp is China Blue